Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir muhatara anında kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını esenlayacak yapıda olmalıdır.

Yangından korunmayla alakalı düzenınacak önlemler beyninde evetşamsal önem nâkil tedbirlerden biri de yangın merdivenidir.

İşaretlendirmeler: Acil durumlarda kullanılması müstelzim kapıların tamamı hizmetaretlenmelidir. Üzerinde “evgin çıkış” makaslamaksı kâin baplarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Sizin dâhilin yangın merdiveni projelerini münasip tasarlayarak projeye amelî yangın merdiveni uygulamasına müşterek karar verebilmekte veya size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi müstelzim kaideleri bâtınermektedir.

1 mm veya daha lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına bakarak çok elan iyi ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kabil bedelı doğrudan etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının bedelı da 4000 TL den sarrafiyelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi belli başlı sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve rapor ile belirlenir.

Yangın bapları, yangın güvenliği bâtınin nazik öneme sahip olan konstrüktif unsurlardır. Ivedi durumlarda emniyetli bir kaçış tedarik etmek için tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olabilir. Yangın bapları ekseriyetle yangın dayanımı erdemli malzemelerden mefultır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Kaçış derunin kullanılmasına destur verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sıkı basamak rahatliği, konutlarda 100 mm’den ve gayrı kuruluşlarda 125 mm' den az olamaz. Her kaçış merdiveninin her iki birlikte duvar, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve temelında hiçbir canipıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı engel ve en az 90 an dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılır.

Ne binalarda yangın merdiveni bulundurulması ile ait zorunluluk gestaltnın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, dokumanın tasarruf klası kabilinden faktörler canlı olmaktadır.

Bu baplar, yangın merdiveni verimsizluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanların emin bir şekilde dışarı çıkmasını sağlamlar.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına tatminkâr mürtefi nitelikli ısıyla Yangın çıkış kapısı istanbul genleşen yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın veya evgin vaziyet vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca boşaltma edilmesi sinein Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın merdiveni bapları, yangına karşı güçlü dayanıklılık gösteren malzemelerden yapılmış olmalıdır. Ekseri yangına dayanıklı çelik veya ilenmeşap malzemeler tercih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *